Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΚΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Η αληθινή Δημοκρατία είναι προς το παρόν άγνωστη· αναμένει το χρόνο όπου μια μορφωμένη και φωτισμένη κοινή γνώμη θα τη φέρει στην εξουσία· στο πνευματικό αυτό γεγονός σπεύδει το ανθρώπινο γένος. 

Η μάχη της Δημοκρατίας θα διεξαχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εκεί ο λαός ψηφίζει προς το παρόν και οργανώνει την κυβέρνησή του από μια προσωπική βάση κι όχι από μια πνευματική ή νοήμονα πεποίθηση.

 Υπάρχει μια υλική, ιδιοτελής όψη της Δημοκρατίας (που επικρατεί σήμερα) και υπάρχει μια πνευματική όψη που δεν επιδιώκεται· υπάρχουν υλικές και πνευματικές όψεις στον Κομμουνισμό, αλλά οι οπαδοί του δεν τις γνωρίζουν και μόνο ένας ωμός υλισμός μεταδίδεται σ’ αυτούς.

Υπάρχει επίσης η ιδεολογία του Σοσιαλισμού η οποία θεωρείται από μερικούς σαν βασικό κακό. Ο Σοσιαλισμός μπορεί να εκφυλισθεί σε μια άλλη μορφή ολοκληρωτισμού, ή μπορεί να γίνει πιο δημοκρατικός απ’ τις τωρινές εκφράσεις της Δημοκρατίας.

ΟΙ ΑΚΤΙΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΥΗΣΕΙΣ ΣΕΛ.875

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΝΟΕΚ - ΔΙΑΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΟ

  «Νωρίτερα σ’ αυτή την οδηγία χρησιμοποίησα τα λόγια: “Ένας ενωμένος παγκόσμιος όμιλος δοσμένος σε ομόφωνο και ταυτόχρονο διαλογισμό… για...