Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ

Θα εφιστούσα την αμέριστη προσοχή σας σ’ ένα πολύ σημαντικό θέμα. Τη στιγμή που θα προσεγγισθεί ένα σημείο ισορροπίας, τη στιγμή που εκείνοι οι οποίοι αντιπροσωπεύουν τη χωριστικότητα και τον υλισμό, τον ολοκληρωτισμό ή οποιοδήποτε επιβαλλόμενο καθεστώς (κι επομένως μια κακή ενότητα) κι εκείνοι οι οποίοι αντιπροσωπεύουν την ελευθερία της ανθρώπινης ψυχής, τα δικαιώματα του ατόμου, την αδελφότητα και τις ορθές ανθρώπινες σχέσεις, βρεθούν σε ίση δύναμη, θέση κι επιρροή, τότε οι θύρες της Ιεραρχίας (μιλώντας συμβολικά) θ’ ανοίξουν κι ο Χριστός και οι  μαθητές Του θα έρθουν. 

Αυτή η ισορροπία πρέπει να προσεγγίσει ένα σημείο πάνω στα νοητικά πεδία· πρέπει να προσεγγισθεί από εκείνους που μπορούν να σκεφθούν, που μπορούν να επηρεάσουν και στα χέρια των οποίων βρίσκεται η ευθύνη γι’ αυτά που γνωρίζουν και πιστεύουν οι μάζες κάτω απ’ το νοητικό επίπεδο. Oι ανεκπαίδευτοι εργάτες, οι αναρίθμητοι άνθρωποι που δε σκέφτονται ποτέ, οι οποίοι είναι νέοι στην εμπειρία της ενσάρκωσης και τα πλήθη που αποφεύγουν να σκέφτονται αν και μπορούν, βρίσκονται στα χέρια αυτών των δύο απέραντων και κυρίαρχων ομάδων: τα ολοκληρωτικά καθεστώτα και τις δημοκρατίες.

Σήμερα οι συνέπειες της επίτευξης ενός σημείου ισορροπίας είναι πολύ κοντά. Το οργανωμένο κακό δεν είναι στην εξουσία· το οργανωμένο καλό είναι ακόμη εντελώς αναποτελεσματικό, κυρίως λόγω της αποτυχίας των θρησκειών του κόσμου να δώσουν μια αληθινή εικόνα της αποστολής του Χριστού· επομένως έχουμε τώρα τον αγώνα για έλεγχο

Αν οι δυνάμεις του κακού συν τις ομάδες των ανθρώπων που ζητούν να ελέγξουν το ανθρώπινο πνεύμα (αδιάφορο σε ποια χώρα βρίσκονται και μπορούν να βρεθούν σε κάθε χώρα χωρίς εξαίρεση) επικρατήσουν, θα ανοίξουν οι θύρες του κακού και η ζωή του ανθρώπου θα χάσει το νόημά της· ο θάνατος θα εγκατασταθεί πάνω στον πλανήτη μας – θάνατος τόσο πνευματικός όσο και νοητικός. Αν επικρατήσουν οι δυνάμεις του καλού, το έργο του νέου ομίλου υπηρετών του κόσμου και οι δραστηριότητες των ανθρώπων καλής θέλησης παντού, οι θύρες της πνευματικής Ιεραρχίας θα ανοίξουν και – για να χρησιμοποιήσω μια Βιβλική φράση – θα εξέλθουν οι Στρατιές του Κυρίου. O Χριστός Θα Έρθει.
   Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΣΗ  ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ  ΣΕΛ.758

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΙΣΗ & ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

"Το ζήτημα να είσθε σε θέση λήψης και μετά να είσθε πράκτορες φώτισης είναι ένα έντονα πρακτικό ζήτημα. Ελπίζεται ότι η ανταπόκριση...