Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Η ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ

Oι ολοκληρωτικές δυνάμεις αντιλαμβάνονταν πάντα κι εκμεταλλεύονταν την ικανότητα των ανθρώπινων όντων να ανταποκρίνονται στην καλή ή την κακή εντύπωση. Εντυπώνοντας ορισμένες δοξασίες, ορισμένες αρχές κι ορισμένες πίστεις στους ανθρώπους τους και κρύβοντας την αλήθεια ή τα γεγονότα κι αγνοώντας τις πραγματικότητες, κατορθώνουν να παρασύρουν τους ανθρώπους τους σε μια αποδοχή που σημαίνει – για τους ελέγχοντες εγκαινιαστές – μια τεράστια δύναμη.

 Άλλα έθνη, οι λεγόμενες δημοκρατίες, βρίσκονται σε κατάσταση μεγάλης σύγχυσης, χωρισμένα σε πολιτικά, θρησκευτικά και κοινωνικά κόμματα, ακούγοντας τη διδασκαλία, τα όνειρα και τα σχέδια κάθε ατόμου που έχει κάποια ιδέα και προβάλλεται στην κοινή συνείδηση χωρίς να έχει καμιά αληθινή ή καλή πολιτική, χρωματισμένο από ιδιοτέλεια (προσωπική ή εθνική και μερικές φορές και τα δύο) και απαιτώντας τη διευθέτηση των υλικών υποθέσεων με την ελάχιστη προσοχή – αν υπάρχει – στους αναγνωρισμένους πνευματικούς στόχους και αξίες.

Ευτυχώς υπάρχει ένα αυξανόμενο σώμα απ’ όσους ανήκουν σε όλες τις πίστεις ή σε καμιά θρησκευτική πίστη, βρίσκονται σε κάθε ήπειρο κι έθνος κι έχουν επίγνωση της ανάδευσης της πνευματικής αυτής κίνησης – που συνδέει την ανθρωπότητα και την Ιεραρχία. Αυτή οφείλεται στην αντίδρασή τους στην πνευματική ελπίδα, στην προσδοκία και στην περίεργα πλατιά πίστη ότι η θεία παρέμβαση είναι εφικτή και βρίσκεται πολύ κοντά. 

Καθώς αναπτύσσεται η ορμή της πνευματικής αυτής δραστηριότητας, έτσι θα αναπτύσσεται και η ανταποκριτικότητα μεταξύ των ανθρώπων κι  ΑΝ η αντίδραση είναι αυτή που ελπίζεται, θα είναι οι μάζες παντού που θα ενωθούν αργά για να επιφέρουν τις αναγκαίες συνθήκες για την επανεμφάνιση του Πρίγκιπα της Ειρήνης που θα φέρει μαζί Του τη δυναμικότητα και την ευλογία του Αβατάρ της Σύνθεσης. 
O αριθμός των ημιφωτισμένων αυτών ανθρώπων αυξάνει γοργά· η απόγνωση επιταχύνει την ανταπόκρισή τους στη βοήθεια από ψηλά και στον κατάλληλο χρόνο ο αριθμός τους θα είναι τόσο μεγάλος ώστε ο ολοκληρωτισμός καθώς και η χαώδης δημοκρατία δε θα είναι σε θέση να τους αντισταθούν.
Αυτό δεν είναι ένα μυστικιστικό ή φανταστικό όνειρο που σας παρουσιάζω. Περιλαμβάνει μια αίσθηση σκληρής δουλειάς στο φυσικό πεδίο, μια πρακτική κοινή λογική, μια διακοπή της παρουσίασης ενός όμορφου μέλλοντος σ’ ένα μυθικό ουρανό άσκοπο κι άχρηστο. 
Η έλευση του Βασιλείου του Θεού, η προετοιμασία για τον ερχομό του Χριστού και η σωτηρία του ανθρώπινου γένους απαιτούν θάρρος, οργάνωση, επιχειρηματικό δαιμόνιο, ψυχολογία κι επιμονή· χρειάζεται εκπαιδευμένους εργάτες και πολύ χρήμα· απαιτεί προσεκτικά εκτιμημένα προγράμματα που διαθέτουν μακρόπνοο όραμα συν λογικές σύγχρονες διαδικασίες.

 Σ’ αυτό καλούνται σήμερα όλοι όσοι έχουν αληθινό όραμα και αγάπη για την ανθρωπότητα· σημαίνει τη διάδοση μιας νοήμονος καλλιεργημένης καλής θέλησης και την ενδυνάμωση εκείνων των συνθηκών, στάσεων και απόψεων που θα επιφέρουν αναπόφευκτα ορθές ανθρώπινες σχέσεις.

Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΣΗ  ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ  ΣΕΛ.758

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΝΟΕΚ - ΔΙΑΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΟ

  «Νωρίτερα σ’ αυτή την οδηγία χρησιμοποίησα τα λόγια: “Ένας ενωμένος παγκόσμιος όμιλος δοσμένος σε ομόφωνο και ταυτόχρονο διαλογισμό… για...