Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

ΙΣΧΥΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ

   Το κακό στον κόσμο κι αυτό που είναι κυρίως ένοχο για τον επηρεασμό των μαζών αυτή την εποχή εστιάζεται σε λίγους ισχυρούς ανθρώπους ή ομάδες ισχυρών ανθρώπων. Καμιά χώρα δεν είναι απαλλαγμένη απ’ αυτό τον έλεγχο ή τον επιχειρούμενο έλεγχο. Οι ισχυρές αυτές ομάδες παρασύρονται με τη σειρά τους απ’ τις δυνάμεις του κακού – δυνάμεις που δε “σφραγίσθηκαν στον τόπο τους”, επειδή το σχέδιο της αγάπης και του φωτός και της δύναμης στερείται μιας θετικής και πλατιάς παρουσίασης.
  Οι ζηλωτές, μαθητές και πνευματικοί εργάτες του κόσμου δε δρουν σε πλήρη συμφωνία με την Ιεραρχία. Παρασύρονται από φόβο, από ένα αίσθημα ματαιότητας κι από μια οξεία κατανόηση της φύσης των δυνάμεων του κακού που αντιμετωπίζουν. Η εικόνα εκείνου που πρέπει να γίνει φαίνεται πολύ μεγάλη· υπάρχει μικρή οργανωμένη συνεργασία μεταξύ τους κι όχι ισχυρή συγκρότηση σε μια ενωμένη ομάδα για την παγκόσμια σωτηρία και υπηρεσία. Η πνευματική ευκαιρία προβάλλει ωστόσο με αυξημένη διαύγεια στο νου των σκεπτόμενων ανδρών και γυναικών, ακόμη κι αν δεν εκφράζεται απ’ αυτούς με ορθόδοξους (λεγόμενους) όρους ή με αναγνωρισμένους ή πνευματικούς όρους. Ίσως μια σαφής δήλωση εκείνου που oι ενεργές πνευματικές Δυνάμεις επιδιώκουν να επιφέρουν, να αποδειχθεί χρήσιμη. Αν οι Δυνάμεις του Κακού είναι ενεργές και οργανωμένες, οι Δυνάμεις του Φωτός είναι εξίσου ενεργές αλλά όχι τόσο καλά οργανωμένες. 
  
   Βασικός στόχος είναι η ελευθερία και η απελευθέρωση του ανθρώπινου γένους, αλλά οι πνευματικοί εργάτες παρεμποδίζονται από το γεγονός ότι οι ίδιοι οι άνθρωποι πρέπει να επιλέξουν και να αποφασίσουν ελεύθερα για να ελευθερωθούν· μπορούν να ελευθερωθούν μόνο όταν – σαν άτομα κι αργότερα σαν ομάδες – ελευθερωθούν απ’ τον εκφρασμένο έλεγχο σκέψης των ισχυρών κυρίαρχων ομάδων κι απ’ τους φόβους που αυτές oι ομάδες σκόπιμα προκαλούν. 

    Η ελευθερία δεν μπορεί ποτέ να αποδοθεί με ολοκληρωτικές μεθόδους· η απελευθέρωση δεν μπορεί ποτέ να προέλθει από ένα δικτάτορα ή δικτατορικές ομάδες. Η αντίληψη του τρόπου με τον οποίο εργάζονται οι ιεραρχικές δυνάμεις και η αναγνώριση ότι όλοι οι άνθρωποι είναι σήμερα βυθισμένοι σε ζωτικά πνευματικά γεγονότα μπορεί να χρησιμεύσει στην ενθάρρυνση των πιστών και να δώσει ένα ζωογόνο όραμα σ’ αυτούς που αγωνίζονται υπέρ της ανθρώπινης ελευθερίας.



"Ακτίνες και μυήσεις" , κεφ Πέντε μεγάλα γεγονότα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΙΣΗ & ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

"Το ζήτημα να είσθε σε θέση λήψης και μετά να είσθε πράκτορες φώτισης είναι ένα έντονα πρακτικό ζήτημα. Ελπίζεται ότι η ανταπόκριση...